nieuws

Wat vindt Groningen van de vernieuwde Grote Markt? Vul onze enquête in!

nieuws

Benefietconcert om klarinetorkest in Dublin te krijgen: “Mijn vaders laatste wens was dat wij door zouden gaan”

Het Capriccio Clarinet Orchestra uit Haren en Hoogezand gaat komende zomer twee bijzondere optredens geven in het Ierse Dublin. Op woensdag 5 juni wordt een benefietconcert gegeven dat als doel heeft om de reis mogelijk…

nieuws

Zorgen bij politiek over busvervoer: “Als je het jaarverslag leest word je er beroerd van”

Bij de fracties in de gemeenteraad zijn er zorgen over het busvervoer in Groningen en Drenthe. De knoppen waar zij aan kunnen draaien zijn echter beperkt, omdat een deel van de oplossing elders ligt.

nieuws

Biotoop in Haren opent zondag de deuren tijdens BiotOPENdag

De deuren van de Biotoop in Haren staan zondag wagenwijd open tijdens de jaarlijkse BiotOPENdag. Op deze dag krijgen geïnteresseerden de kans om in de gebouwen te kijken.

nieuws

Verkiezingsborden Europees Parlement sieren het straatbeeld

Sinds afgelopen week zijn op verschillende plekken in de gemeente borden voor de aanstaande Europese verkiezingen geplaatst.

sport

PKC’83 en Velocitas grijpen definitief naast periodetitel

PKC’83 en Velocitas pakten in de laatste competitieronde in de eerste klasse J zaterdagavond een punt en hebben daardoor definitief geen periodetitel. De overige drie clubs, Oranje Nassau, GVAV Rapiditas en GRC Groningen gingen onderuit.

nieuws

Zondag regen- en onweersbuien, ook komende dagen niet droog

Het is de komende dagen verstandig om de paraplu mee te nemen als je op pad gaat. Op zondag zijn er regen- en onweersbuien en ook in de nieuwe week blijft het niet droog.

sport

Be Quick 1887 degradeert naar eerste klasse na nederlaag tegen Heino

Be Quick 1887 is zaterdagavond in en tegen Heino gedegradeerd naar de eerste klasse. In het alles of niets duel werd met 2-0 verloren van de ploeg uit Salland, die zich daardoor wel handhaafde in…

nieuws

Brandweer Ten Boer strandt bij gewestelijke voorrondes: “De rest was nog beter”

Het is de brandweerlieden van Ten Boer niet gelukt om een plek te bemachtigen bij de landelijke brandweerwedstrijden. Bij de gewestelijke wedstrijden in Bellingwolde scoorden andere deelnemers beter.

nieuws

Agent ziet ‘dienstvoorwerp’ in water vallen, duikers brandweer schieten te hulp

Een bijzonder klusje voor de duikers van de Groninger brandweer zaterdagavond. Zij moesten in actie komen omdat een agent een ‘dienstvoorwerp’ had verloren. Dat meldt de politie op sociale media.

nieuws

Hack klantgegevens Waterbedrijf Groningen onderdeel van groter datalek

Behalve gegevens van klanten van Waterbedrijf Groningen zijn ook persoonsgegevens van klanten van andere bedrijven mogelijk buit gemaakt bij een hackaanval op een ICT-leverancier.

nieuws

Gewonde bij brand op volkstuincomplex Stadspark

Bij een brand op een volkstuincomplex aan de Campinglaan in het Stadspark is zaterdagavond een persoon gewond geraakt. Dat meldt de brandweer.

nieuws

“Ontzettend belangrijk om kleine ondernemers te ondersteunen, zij geven de stad sjeu”

In de binnenstad vond zaterdag Lutje Lokaal plaats. Op deze dag zetten ondernemers de deuren van hun bedrijven wagenwijd open om klanten te bedanken voor hun steun aan lokale ondernemers.

sport

3C: Helpman Kampioen, TKB pakt in extremis play off plek; 2J Gorecht is klaar

In de lang uiterst spannende derde klasse C viel vanmiddag de (na vorige week) te verwachten uitkomst in de titelstrijd. Helpman had aan een punt genoeg bij het al gedegradeerde WVV, maar won betrekkelijk makkelijk…

nieuws

Extinction Rebellion geeft kleding weg aan klanten winkelketens: “Verander of verdwijn”

Activisten van Extinction Rebellion hebben zaterdag in de binnenstad kleding weggegeven aan klanten van grote modeketens. De actievoerders houden de ketens verantwoordelijk voor het schaden van het milieu en de mensenrechten.

nieuws

KNMI waarschuwt voor stevige onweersbuien

Het KNMI waarschuwt zaterdagmiddag voor stevige regen- en onweersbuien. Voor de provincie geldt er een ‘code geel’.

nieuws

Blijdschap bij HSV en Lijst Calimero: “Wat we doen is moeilijk aan de man te brengen”

De verkiezingen voor de Universiteitsraad en medezeggenschapsraad zitten er op. Lijst Calimero werd op de Rijksuniversiteit de grootste, op de Hanze zegevierde HSV. Hoe kijken beide partijen terug op de verkiezingsweek? En hoe wordt er…

F
U
R